Yenimahalle'de belediye kurslarının sayısı artıyor

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların ilgisi nedeniyle kurs merkezlerinin sayısını artırmak için kolları sıvadı. İlçenin çeşitli...

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların ilgisi nedeniyle kurs merkezlerinin sayısını artırmak için kolları sıvadı. İlçenin çeşitli bölgelerinde bulunan 12 ayrı kurs merkezi ile 7 bin 425 kursiyere hizmet veren YENİMEK kurslarına bu yıl üç tane daha ekleniyor.
Susuz, İlk Yerleşim, Beştepeler ve Turgut Özal mahallelerinde olmak üzere dört ayrı noktada açılacak olan yeni kurs merkezleri ile ilgili hazırlıklar, ikinci dönem kayıtlarının başlayacağı şubat ayına kadar tamamlanacak. Ayrıca Yaşamkent ve Toki Turkuaz Evleri’nde de yıl içinde YENİMEK kursları inşaatları tamamlanarak hizmete açılacak. Hızlı okuma kursundan yabancı dil kursuna, kuaförlükten fotoğrafçılığa, muhasebeden engelli bakımına kadar toplamda 55 branşta eğitim veren YENİMEK kursları 18 yaşından 65 yaşa kadar her kesime hitap ediyor. El emeği göz nuru ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kursiyerler ise AVM’lerde açılan stantlarda satış yapabiliyor.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, YENİMEK kurslarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, kursların her geçen yıl artarak devam edeceğini kaydetti. Yaşar, “YENİMEK kurslarımıza vatandaşlarımızın yoğun ilgisi üzerine artan talebi karşılamak için yeni kurslar açıyoruz. Özellikle ara eleman yetişmesine yönelik mesleki kurslarımız büyük ilgi görüyor.” dedi. Aile bütçesine katkıda bulunmak ve meslek sahibi olabilmeleri için bu kursların çok büyük bir adım olduğunu kaydeden Yaşar, "Amacımız kurslara katılan ev hanımlarımızı ve mesleği olmayan genç işsizlerimize meslek sahibi olma şansı vermek. Böylece hem kadınlarımız aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler hem de gençlerimiz meslek sahibi olarak iş bulma şanslarını artırmış olacaklar." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz