Yenimahalle’de Çöp Sorunu Aşıldı

Yenimahalle Belediyesi, çöp toplamada başlattığı devrimi tüm ilçe geneline yayıyor.Belediyenin, temizlik işlerini daha az maliyetle...

Yenimahalle Belediyesi, çöp toplamada başlattığı devrimi tüm ilçe geneline yayıyor.

Belediyenin, temizlik işlerini daha az maliyetle ve daha hijyenik koşullarda yapabilmek amacıyla başlattığı yer altı çöp konteyneri projesi tüm hızıyla devam ediyor. Çayyolu’nda site ve iş merkezleri önüne yerleştirilen 400 adet yer altı çöp konteynerinden sonra, Yenimahalle’nin çeşitli bölgelerine de 75 adet yer altı çöp konteyneri koyuldu. Bu sene sonuna kadar 400 adet konteyner daha ihtiyaç teşkil eden bölgelere yerleştirilecek.

Reklam
Reklam

Konteyner yerleştirilen bölgeleri gezerek çalışmaları yerinde denetleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Her alanda olduğu gibi çöp toplama işinde de farklı bir uygulamaya geçtik. Yenimahalle’nin daha çağdaş bir çehreye kavuşması adına Çayyolu’nda başlattığımız projeyi tüm Yenimahalle’ye yayarak uyguladığımız bu yeni sistem ile çöplerin koku yapmasının önüne geçtik. Böylelikle çöpler el değmeden daha hijyenik toplanıyor” dedi. Kokuyu ve devrilmeyi engelledikleri için çöpleri üç günde bir topladıklarını belirten Yaşar, bu sayede mazot ve iş gücünden tasarruf etmiş oluyoruz” dedi.

Zemine yerleştirilen yer altı çöp konteynerleri uygulaması ile hem maliyeti düşürüyor hem de daha sağlıklı koşullarda çöplerin toplanması sağlanıyor. Konteynerler belli aralıklarla ilaçlanarak hijyen en üst seviyeye çıkartılıyor. Bu konteynerler, öncelikle yoğun yerleşimlerin bulunduğu büyük sitelere, iş merkezlerinin önüne koyuluyor. 2013 yılı içerisinde Batıkent’e 1100 adet yer altı çöp konteyneri yerleştireceklerini kaydeden Yaşar, “Yenimahalle Ankara’nın çağdaş yüzü olmaya devam ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: