Yenimahalle'de İç Kontrol Eğitimi

Yenimahalle Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından belediye personeline “İç Kontrol Sistemi ve Kamu İç Kontrol...

Yenimahalle Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından belediye personeline “İç Kontrol Sistemi ve Kamu İç Kontrol Standartları” konusunda bir eğitim semineri verildi.

Özel bir Danışmanlık şirketi yetkilisi İç Kontrol Koordinatörü Dursun Sivri tarafından verilen eğitime şube müdürleri ile belediye personeli katıldı. İç kontrolün kuruma yaptığı katkıyı anlatan Sivri, sağlıklı verinin yetersiz ve isabetsiz yönetim kararlarını önleyeceğini söyledi. İç kontrolde fayda sağlamak üzere iç denetimin güçlü bir mekanizmaya dönüştürülmesi gerektiğini belirten Sivri, iç kontrol ve denetimin üst düzey yöneticiyi koruduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Risk değerlendirmesi konusuna da değinen Sivri, kurumun hizmet kalitesini düşürecek, halkın kuruma olan güvenini sarsabilecek, faaliyetlerin mevzuata aykırı yürütülmesine neden olabilecek, kaynak kaybına neden olabilecek her türlü olayı risk olarak sıraladı. Sivri, iç kontrol sisteminde izleme ve değerlendirmenin de önemli olduğunu belirtti. Sivri, yetki karmaşasının önüne geçmek, sorumlulukların belirlenmesi, plan ve gelecek planlamaların yapılması, iş bölümü, idari, hukuki ve mali sıkıntıları yaşamamak için iç kontrol standartlarının uygun olarak oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz