Yenimahalle’de Kentsel Dönüşümde Öncelik Hak Sahiplerine

Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Erhan Aras yüzde 70’i tamamlanan Mehmet...

Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Erhan Aras yüzde 70’i tamamlanan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni inceledi. Bin 92 gecekondunun yıkıldığı mahallede 3 bin 500 konutluk modern binalar yükselmeye başladı. Yaklaşık bir sene içerisinde projenin büyük bir bölümünü tamamlayan Yenimahalle Belediyesi, 22 bloktan oluşan yerleşim alanındaki çalışmaların sonuna geldi. Yıl sonunda bitirilerek teslim edilmesi planlanan projenin yüzde 70’i tamamlandı.

Reklam
Reklam

Mehmet Akif Ersoy’da bin 92 gecekondunun yıkılmasıyla başlanan projede öncelik hak sahiplerine verildi. İşgalci durumundaki vatandaşlara kira yardımını sürdüren belediye 2+1 evleri 120 aylık vadeyle cüzi bir fiyata sunacak. Arsası 145 metrekare olana 2+1, 195 metrekare olana 3+1, 245 metrekare olana 4+1, 250 metrekareden fazla alana sahip olan vatandaşlara ise 2 daire verilecek. Kentsel dönüşümde sosyallik olgusunu ön planda tutan belediye, hak sahiplerini gecekondularının bulunduğu yerde, sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlarla buluşturacak.

KERMESİ ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Fethi Yaşar daha sonra Demetevler Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından düzenlenen kermese katıldı. Ev hanımlarının hazırladığı yemek stantlarını gezen Yaşar, eğitime katkı amacıyla yapılan çalışmayı takdirle karşıladığını söyledi. Yaşar, “Eğitim için yapılan her çalışma takdire şayandır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: