Yenimahalle’de Sanat Evi Projesi

Yenimahalle’de kültür ve sanat etkinliklerinin arttırılması ve nostaljik eşyaların sergilenmesi üzerine paylaşımın yapılacağı bir sanat...

Yenimahalle’de kültür ve sanat etkinliklerinin arttırılması ve nostaljik eşyaların sergilenmesi üzerine paylaşımın yapılacağı bir sanat evini faaliyete geçirmeye hazırlanan Yenimahalle Dostları Derneği, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti.

YDD Başkanı Taner Başacar ve dernek yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyarette Yenimahalle nostaljisi yaşatacak sanat evi projesi Yaşar’a anlatıldı. Önümüzdeki aylarda açılışının yapılması planlanan Ankara Evi projesiyle Yenimahalle ve Ankara’nın tarihi dokusunu yaşatacaklarını söyleyen Yaşar, sanat evi gibi kültürel mirasa sahip çıkacak projelere gönülden destek vermek istediklerini söyledi. Yenimahallelilerin komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, sanat etkinliklerinin ve nostaljik eşyaların paylaşım ve sergilenmesinin kendisini mutlu edeceğini vurgulayan Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir ayrım yapmadan bütün derneklerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Eski bir Yenimahalleli olarak Yenimahalle’nin tarihine sahip çıkıldığını görmek bana gurur veriyor” dedi.

Reklam
Reklam

YENİMAHALLE YAŞAR DÖNEMİNDE GÜZELLEŞTİ

Yenimahalle’nin Yaşar döneminde geliştiğini ve güzelleştiğini belirten dernek yöneticileri belediye ile el ele vererek yaşadıkları kente sahip çıkacaklarını söyledi. Yaşar döneminde Yenimahalle’de başarılı işlere imza atıldığını da ifade eden YDD yöneticileri, kente yapılan hizmetleri takdir ederek takip ettiklerini söyledi. Gerçekleştirecekleri sanat evi projesi için Yaşar’ın vereceği desteğin kendileri için önemli olduğunu belirten YDD Taner Başacar, “Kültürel değerlerimizin yozlaştığı bu dönemde tarihimize sahip çıkmayı görevimiz olarak görüyoruz. Belediyenin gerçekleştireceği Ankara Evi projesini de heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: