Yenimahalle’de Yaz Rahat Geçecek

Halk sağlığını ön planda tutmayı ilke haline getiren Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı ilaçlama çalışmalarına...

Halk sağlığını ön planda tutmayı ilke haline getiren Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Yaz aylarında vatandaşları haşerelerden uzak tutmaya kararlı olan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, Mart ayından itibaren başlatılan ilaçlama çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Yenimahallelilerin yaz boyu böcek ve haşereler konusunda sıkıntı çekmemelerini amaçladıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlaçlama konusunda düzenli bir ilaçlama programı hazırlayarak uygulamaya geçirdik. Yenimahalle’de ilaçlanmayacak yer kalmayacak. Vatandaşlar böceksiz, sineksiz bir yaz geçirecek” dedi. Yaşar, Mart ayında başlayan çalışmaların Kasım ayına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Yenimahalle Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri tarlalar, sulak alanlar, köyler ve tüm cadde ve sokakları gün aşırı ilaçlıyor. Çöp tenekelerini ve çöp konteynerlerini de ilaçlayan yetkililer, 9 araçla günde yaklaşık 30 litre ilaçlama yapıyor.

İlçe genelinde her türlü haşerelere savaş açan belediye yetkilileri kapalı alan ilaçlamalarını da talep üzerine gerçekleştiriyor. Siteler, bodrumlar, çatılar ve kömürlükleri vatandaşlarından gelen talepler doğrultusunda ilaçladıklarını belirten yetkililer, talepleri hemen ertesi gün yerine getiriyor. İlaçlama birimi yetkililerine 2787516 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: