Yenimahalleli Minikler Keplerini Giydi

Yenimahalle Belediyesi 80’inci Yıl ve Batıkent Anaokulları’nda okul öncesi eğitim gören 6 yaş grubu...

Yenimahalle Belediyesi 80’inci Yıl ve Batıkent Anaokulları’nda okul öncesi eğitim gören 6 yaş grubu minikler mezun oldu. Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde hayatlarında ilk kez kep giyen miniklerin mutlulukları gözlerinden okundu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da miniklerin heyecanına ailelerin ise gururuna ortak olmak amacıyla törene katıldı.

Yenimahalle Belediyesi anaokulu öğrencilerinin yaptıkları folklor, dans, İngilizce tiyatro, drama oyunları veliler tarafından büyük ilgi ve heyecanla izlendi. “Ağaç ve Arkadaşları” adlı drama oyunda rol alan minikler, seyircilerden büyük alkış aldı. Öğretmenlerin tüm bir yıl boyunca eğitim verdikleri minikler, sahnede yapacakları bazı konuşmaları ve hareketleri unutunca komik anlar yaşandı.

Reklam
Reklam

Miniklerin performanslarını dikkatle izleyen Yaşar,”Çocuklarımızın okula başlamadan önce aldıkları eğitim çok önemlidir. İlköğretime adım atan, anaokullarını bitiren minik yavrularla birlikte siz velilerle burada olmaktan gurur duyuyorum. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte daha düzenli hale gelen eğitim sisteminde, sağlam bir eğitimin temeli atılması için elimden geleni yapıyorum. Yenimahalle’de bulunan 3 anaokul sayısını 5’e çıkarıyoruz. Özel anaokullarını aratmayacak sistem, titizlik ve eğitimle birlikte velilerle miniklerin zorluk çekmeyecek ortamları oluşturmaya çalışıyorum. Şimdi şöyle bir bakıyorum da çocuklarımın yaptıklarıyla gurur duyuyorum “dedi.

Çocukları sevinçlerine ortak olan Yaşar, miniklere diplomalarını tek tek verdi. Diplomalarını alan çocuklar keplerini sevinçle havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Öğretmenlerine ve annelerine teşekkür eden minikler birbirilerine sarılarak döneme veda ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: