Yenimahalleli Muhtarlardan Belediye Yasasına Tepki

Yenimahalleli muhtarlar, hazırladıkları bildiriyle Belediyeler Yasası’na tepki gösterdiler.Kanun tasarısının görüşülmesi esnasında verilen önerge ile Yenimahalle’nin...

Yenimahalleli muhtarlar, hazırladıkları bildiriyle Belediyeler Yasası’na tepki gösterdiler.

Kanun tasarısının görüşülmesi esnasında verilen önerge ile Yenimahalle’nin ilçe sınırlarında bulunan Çayyolu Bölgesi ve bazı köylerin Çankaya ve Etimesgut ilçe sınırlarına dahil edilmesine tepki gösteren Yenimahalleli vatandaşlar ve demokratik kitle örgütlerinden sonra Yenimahalleli muhtarlar da tepkilerini hazırladıkları bildiri ile kamuoyuna sundular. Yenimahalle Muhtarlar Birliği Başkanı Ferhat Yürüdü ve Yenimahalle’de görev yapan muhtarlar tarafından bir restoranda gerçekleşen toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Verilen önergenin Yenimahalle’yi siyasi ve ekonomik açıdan küçültülmeye yönelik bir çalışma olduğunu savunan muhtarlar, ortak aldıkları karar ile Yenimahalle’nin bölünmesine karşı çıktıklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Muhtarlar tarafından ortaklaşa hazırlanan bildiriyi okuyan Yeniçağ Mahallesi Muhtarı Fehmi Uzun, yapılan değişiklik kapsamında bölgede oturan insanların ve Yenimahalle’nin geleceğini nasıl etkileyeceğine yönelik herhangi bir çalışma yürütülmediğine dikkat çekti. Uzun, “TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’nde halk yararına kararlar alan en yetkili mercidir. Halk yararına alınan her karara saygımız vardır. Ancak halk yararı yerine siyasi bir takım projeler ile alınan kararlar, toplumda huzursuzluk yaratmaktadır” dedi.

Uzun, “Büyük bir aile olduğumuz Yenimahalle’de, ailemizin bir parçasının koparılması hepimizi fazlası ile üzmüştür. Gerek ayrılan bölgeler gerekse Yenimahalle ilçe sınırları içinde kalan diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız da bu kararın Yenimahalle ilçesine yönelik kasıtlı bir hareket olduğuna inanmakta yasanın bir an önce geri çekilmesini talep etmektedir. Demokrasinin ve kamu yönetiminin kılcal damarları olma görevini üstlenen muhtarlar olarak kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan bu kararı şiddetle kınıyor, yasanın bir an önce geri çekilmesini başta Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi’nin bu haksızlığa dur demesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Yaşar, Başkentin örnek ilçesi haline gelen Yenimahalle’ye siyasi ve ekonomik olarak kan kaybettiren bu önergeden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek alınan kararın ardından toplumun her kesiminden tepki ve destek mesajları aldığını söyledi.

Dernek Başkanı Yürüdü ise Yenimahalle’de bulunan 63 muhtarlığın karşılıklı dayanışma ve işbirliği ile bir aile olmayı başardığını söyledi. Yürüdü, tasarıda ileri sürülen uzaklık iddiasına ise “Önemli olan mesafe değil hizmet anlayışıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: