Yenimahalle’nin Emeklilerine İkinci Bahar

Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Karşıyaka ve Gazi Semt Birimleri’ndeki İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri, emekli olmalarının...

Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Karşıyaka ve Gazi Semt Birimleri’ndeki İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri, emekli olmalarının ardından eve kapanmak istemeyen yaşlı vatandaşların buluşma adresleri oldu. Emekliler, belediyenin düzenlediği sosyal ve kültürel aktiviteler ve gezi programları ile ikinci baharlarını yaşıyorlar.

Karşıyaka’da 500 ve Gazi Mahallesinde 300 üyenin kayıtlı olduğu merkezlerde, yaşlı vatandaşlar sosyal hayattan kopmadan keyifli zaman geçiriyorlar. Müzik dinletileri, paneller ve gezi programlarına da katılan yaşlı vatandaşlar, Gazi Semt Birimi’nde her cuma bir araya gelerek siyasetten futbola, mahalle meselelerinden aile sorunlarına kadar pek çok konuda sohbet ediyorlar.

Reklam
Reklam

Her cuma Gazi Mahallesi İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi’ne gelerek emekli dostlarıyla vakit geçirmekten duyduğu mutluluğu anlatan 72 yaşındaki Fikri Karslı, “Burası bizim için bulunmayacak bir nimet. Hafta da bir gün bir araya geliyor sohbet ediyoruz. Herkes sağlıklı ve tam kadro buradaysa keyfimize diyecek yok” dedi. İkinci Bahar Merkezleri’nin dostluk ve dayanışma adına kendileri için önemli olduğunu kaydeden Karslı, “Buralarda bir araya gelmek bizim için çok önemli. Kahve köşeleri yerine burada bir araya gelerek karşılıklı düşünce ve duygularımızı ifade ediyoruz. Güzel dostluklar geliştirdik. Birlikte olmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da emeklilerin evlerinde hapsolmalarının önüne geçmek ve boş vakitlerini keyifli hale getirmek amacıyla İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’ne önem verdiklerini söyledi. Kültürel ve sosyal aktiviteler ile emeklilere keyifli zaman geçirtmeyi amaçladıklarını kaydeden Yaşar, Yenimahalle Belediyesi, yaşlıların ikinci baharlarını daha konforlu ve huzurlu bir atmosferde geçirebilmeleri için, inşaatı devam eden Çayyolu Yaşamkent’deki 168 kişilik Yaşlı Yaşam Merkezi’ni de önümüzdeki aylarda hizmete açmaya hazırlandıklarını belirtti. Yaşar, “Bu ülkeye yıllarca hizmet eden yaşlılarımızın emeklilik dönemlerinde hayattan kopmamaları ve kendilerini atıl hissetmemelerini istiyoruz. Hizmete açacağımız Yaşlı Yaşam Merkezimiz yaşlı vatandaşlara nasıl hizmet edileceğinin örneği olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: