Yenimahalle'nin Girişimci Kadınları Atağa Geçiyor

Yenimahalle’nin girişimci kadınları, kendi ekonomileri ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla harekete geçiyor.Ankara Girişimci Kadınlar...

Yenimahalle’nin girişimci kadınları, kendi ekonomileri ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla harekete geçiyor.

Ankara Girişimci Kadınlar Derneği tarafından verilen girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 60 girişimci kadın, Batıkent Meydan alışveriş merkezinde bulunan ek hizmet binasında düzenlenen törende sertifikalarını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın elinden aldı.

Törende bir konuşma yapan Yaşar, “Ben de bir girişimci olarak buraya bilinçli geldim. 1965 yılında Ankara’da sırtımda tüp taşıyarak, tüp takarak iş hayatına başladım. Emek verdim. Bugün bin 650 aileye ekmek veren bir şirketin yüzde 50 ortağıyım. Girişimciliğin büyüğü küçüğü yoktur. Yılmadan, yorulmadan küçükle başlayıp büyütmeyi bilin” dedi. Türkiye’de üretimin yeteri kadar desteklenmediğini vurgulayan Yaşar, “Ülkemizin çıkış noktası üretim, üretimin çıkış noktası ise girişimcilerdir. Bu noktada ülkemizin her alanda yeni ve idealist girişimcilere ihtiyacı var. Bu cesareti gösteren kadınlarımızı kutluyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"KADINLAR İŞ YAŞAMINA KAZANDIRILMALI"

Ankara Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İnsaf Kılıç ise, kadınların ekonomik ve sosyal hayat içinde daha fazla yer alabilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Kılıç, “Ankara Girişimci Kadınlar Derneği olarak 2004 yılında Yenimahalle’de kadınlarımızın güçlenmesi, sosyalleşmesi evlerinden çıkıp sahada olması için yola çıktık. Bizler girişimci kadınlar olarak kendi ayakları üzerinde durabilen, güçlü, kendinden emin, sosyal hayatın her yerinde aktif bir şekilde var olan kadınlar düşledik ve bu uğurda yılmadan usanmadan hep çalıştık. Bir hayalle başlayan bu serüvenimiz bir amaca bir ideale bir hayat felsefesine dönüştü. Şu an burada bu sertifikayı alan arkadaşlarımız bu zorlu yolda bir basamak daha öne çıkmış bulunuyor ve ekonomik özgürlüklerini sağlama konusunda bir adım daha atmış oluyorlar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: