Yenimahalle'ye Her Hafta İki Park

Yenimahalle’yi yeşil bir örtüyle kaplama çalışmalarına hız veren Yenimahalle Belediyesi her hafta sonu iki park...

Yenimahalle’yi yeşil bir örtüyle kaplama çalışmalarına hız veren Yenimahalle Belediyesi her hafta sonu iki park birden açıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu, 25 Mart Mahallesi’nde Çetin Teker ve Çamlıca Mahallesi’nde Şehit Buse Sarıyağ Parkı’nı görkemli bir törenle hizmete açan Yenimahalle Belediyesi bu hafta sonu da Çayyolu’nda Prof. Dr. Türkan Saylan ve Çayyoluspor futbolcularından Selim Gedik adına park açtı.

Çayyolu Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde bulunan Türkan Saylan Parkı’nın açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, Başkan Vekili Başar Bal, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi Başkanı Ayşe Ceyhan, Çayyolu Platform Başkanı İlhan Tezel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle başlayan açılışta konuşan Yaşar, Türkan Saylan’ın adını Yenimahalle’de bir parkta yaşatacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yaşar, “Doktor kimliğiyle yaptığı üstün çalışmalardan bilim kadını olarak yaptıklarına, eğitim alanında yaptığı yardımlardan çeşitli sivil toplum örgütlerinde yaptığı gönüllü çalışmalara kadar her konuda adından söz ettiren ve cumhuriyetin değerlerine sonuna kadar sahip çıkan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını bu park vesilesiyle Yenimahalle’de yaşatacak olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Reklam
Reklam

ÇYDD Ankara Şube Başkanı Ceyhan ise Yenimahalle Belediyesi’ne duyarlılığı nedeniyle teşekkür ederek, “Çağdaşlığın yılmaz savunucusu Türkan Saylan’ın adını bu parka vermeniz sizin de ne kadar çağdaş görüşlü olduğunuzu ortaya koyuyor” dedi.

5 bin metre kare alan üzerine kurulu parkta basketbol sahasından fitness alanına, çocuk oyun alanlarından pergolelere ve beton üzeri oturma gruplarına kadar her ayrıntı yer alıyor.

2010 yılında sahada geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda eden Çayyoluspor futbolcularından Selim Gedik’in adının verildiği 8 bin metrekare üzerine kurulu parkın açılışı da coşkulu geçti. Yeşil alan, oturma alanları, futbol sahası, çardaklar ve oyun alanlarının bulunduğu park açılışında konuşan Yaşar, “Boş alanları yeşil alanlara dönüştürmek, genç, çocuk, yaşlı her vatandaşa kamu alanı yaratmak için yeşil alanları çoğaltmayı hedefliyoruz. Halkımızın her kesimine, toplumun tüm katmanlarına ayırt etmeksizin hizmet sağlamak bizim ilkemizdir. Belediyecilik hizmet işidir, halkın yüzünü güldürmektir. Kaynakları doğru kullanarak vatandaşlarımıza hizmet alanı yaratıyoruz. Çayyolu’nda bulunan bu parka adını verdiğimiz yavrumuz Futbolcu Selim Gedik adıyla yaşayacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz