Yenimahalle'ye Komşu Ziyareti

Yenimahalle Belediyesi, Arnavutluk'un Berat Kenti'nden gelen konuklarını ağırladı.

Yenimahalle Belediyesi, Arnavutluk'un Berat Kenti'nden gelen konuklarını ağırladı.

Geçtiğimiz aylarda Arnavutluk'un Berat şehrine bağlı Berat Belediyesi'ni bir heyetle ziyaret ederek kardeş şehir olmak için ilk adımları atan Yenimahalle Belediyesi'ne bu kez Berat Belediye Başkanı Fadil Nasufi ve belediye birim müdürlerinden oluşan bir heyet nezaket ziyaretinde bulundu.

İmzalanan protokolün ardından ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden heyet, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte Atatürk'ün huzuruna çelenk koydular. Ata'nın eşyalarının bulunduğu müzeyi gezerken hayranlıklarını dile getiren Nasufi, Anıtkabir ziyaretçi defterine şunları yazdı:

Reklam
Reklam

"Gerçekten çok etkilendim, modern Türkiye'nin kurucusu ve babası olan Atatürk'ün yattığı yeri ziyaret etmekten gurur ve onur duydum. Berat'tan gelen arkadaşlarımla aynı hayranlık duygularını paylaşıyorum" yazdı. Yaşar ise, "Gurur duyduğum Cumhuriyetimizin 89. yılında Berat'tan gelen konuklarımızla huzurunuzdayız. Kurduğunuz bu devlete sahip çıkacağız Atam, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacağız."

Anıtkabir gezisini tamamlayan Arnavutlular, Yenimahalle Belediyesi Başkanlık binası başta olmak üzere, belediyenin birçok birimini ziyaret ettiler. Belediye bünyesindeki kreşlerdeki miniklerle oyunlar oynayıp, YENİMEK kursiyerlerinin yaptığı el emeği göz nuru ürünleri incelediler. Nazım Hikmet Sanat Merkezi'ni büyük bir hayranlıkla gezen heyet, Yaşar'ı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ettiler. Ziyaretlerini akşam yemeğiyle sonlandıran heyet geldikleri için duydukları mutluluğu dile getirirken, Berat Başkanı Nasufi, "Çok güzel bir Ankara gezisi yaptık, göstermiş oldukları dostlukla kendimizi evimizde hissettik. Yenimahalle Belediyesi'ne ve Başkanlara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz, keyifli zaman geçirdik, güzel anılarla ayrılıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: