Yenipazar Kapalı Cezaevi Ağar'a Hazırlanıyor

İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın, Susurluk davasında kesinleşmiş iki yıllık hapis cezası çekeceği Yenipazar Kapalı...

İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın, Susurluk davasında kesinleşmiş iki yıllık hapis cezası çekeceği Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde hazırlıkların devam ettiği belirtildi.

İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın cezası için Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki kapalı cezaevini tercih etmesinin ardından cezaevinde tadilat çalışması başlatıldığı belirtildi. Adalet Bakanlığı'nın Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevini, terör örgütlerinin hedefinde olduğu gerekçesiyle güvenlikli bir cezaevi aranan Mehmet Ağar için hazır hale getirmek istediği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin geçen Perşembe günü Yenipazar'a gelerek kapalı cezaevinde incelemelerde bulunduğu belirtildi. Yapılan incelemelerin ardından 40 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların büyük bir bölümünün nakledildiği ve tadilat çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

BAŞSAVCI TADİLATI DOĞRULADI

Aydın'daki 23 Nisan törenlerinde Adalet Bakanlığı'nın Mehmet Ağar için Yenipazar Kapalı Cezaevi'ne karar verildiği yönündeki soruları cevaplayan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, "Bize şu ana kadar bu yönde ulaşmış bir bilgi yok. Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde tadilat yapıldığı doğru. Bizim oradaki tadilatlarımız 15 gündür devam ediyor. Tadilat nedeniyle cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin bir bölümü Aydın Kapalı Cezaevi'ne nakledildi" dedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı, Susurluk davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili 'Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu' iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kararı geçen hafta oy birliğiyle onamıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: