Yenişehir Müftülüğü, Kur'an kursundaki başarılı öğrenciye laptop hediye etti

Diyarbakır’a bağlı Yenişehir İlçe Müftülüğü, Yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında yaptığı yarışmada, finale...

Diyarbakır’a bağlı Yenişehir İlçe Müftülüğü, Yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında yaptığı yarışmada, finale kalarak başarı gösteren öğrenciye laptop verdi.
Miryıldız Düğün Salonu'nda müftülük tarafından organize edilen yarışma, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Bu sene Yenişehir İlçe Müftülüğü'ne bağlı camilere kayıt yaptıran 2 bin 320 öğrenci Kur'an-ı Kerim ve ilmihal bilgisini tazeledi ve yarışmaya girerek ödül kazandı.
Yenişehir’deki camiler, kendi içlerinde derece sınavı yaptı. Her camide başarıya giren 1 öğrenci Yenişehir İlçe Müftülüğü'ne bağlı camiler arasında sınava tabi tutuldu. Camiler arasında sınava tabi tutulan öğrenciler 80 ve üzeri puan alan 11 öğrenci arasında, Kur'an-ı Kerim’i iyi okuyan ve ilmihal sorularında başarıya giren 3 öğrenci finalde yarışmaya hak kazandı.
Finalde de Kur'an'ı, kısa süreleri en iyi okuyan ve ilmihal sınavında başarı gösteren Sümer Kız Yaz Kur'an Kursu’nda eğitim gören Şevin Taşçıer, birinci olarak laptop ve takım elbise kazandı. Yarışmada ikinci olan Merve Aslan’a yarım altın ve takım elbise, üçüncü olan Semanur Eker’e de çeyrek altın ve takım elbise verilerek ödüllendirildi. Başarılarından dolayı onları tebrik eden Yenişehir İlçe Müftüsü Alaattin Bozkurt, Kur'an'ı okumanın ve okutmanın önemine işaret etti.
Cahillikle baş etmenin tek yolunun okumaktan geçtiğine değinen Bozkurt, “Okumak her şeyden önemlidir. Okulların çok önemli olduğu söyleniyor. Çünkü cahillikle baş etmenin tek yolu okumaktan geçiyor.” diye konuştu.
Yaz Kur'an kurslarının da çok önemli olduğunu hatırlatan Bozkurt, öğrencilerin yaz döneminin de eğitimle geçtiğine vurgu yaptı. Kurslarda öğrencilere Kur'an’daki kısa sürelerin yanı sıra temel ilmihal bilgilerinin de öğretildiğini kaydeden Bozkurt, Peygamber Efendimiz'in (sav) bir hadisini hatırlattı. Bozkurt, “Peygamber Efendimiz (sav), ‘Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir’ diyor. Bize ve her Müslümana düşen görev Kur'an'ı öğrenmek ve öğretmektir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz