Yenişehir Sempozyumu İçin Hazırlıklar Sürüyor

Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa’nın Yenişehir ilçesinin tarihi sempozyumda masaya yatırılacak.Eylül ayında yapılması planlanan Yenişehir...

Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa’nın Yenişehir ilçesinin tarihi sempozyumda masaya yatırılacak.

Eylül ayında yapılması planlanan Yenişehir Sempozyumu hazırlık toplantısı belediyede yapıldı. Toplantıya Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Kent Tarihi ve Araştırmaları Merkezi (KETAM) Başkanı Prof. Dr. Mefail Hızlı, Uludağ Üniversitesi İ.O.Yenişehir M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Baştürk, Yerel Tarihçi Nurettin Baydur ve belediye personelleri katıldı.

Reklam
Reklam

Başkanlık makamında yapılan ön görüşmenin ardından heyet, Ulucami Mahallesi Sarayönü mevkiindeki tüp deposunda ve Tabakhane Mahallesi Tabaklar Sokak’ta tarihi çınarın bulunduğu alanda, Osmanlı'nın ilk inşa ettiği sarayın kalıntılarıyla alakalı çeşitli incelemelerde bulundu. Ardından Yenişehir Belediyesi Meclis Salonu’na geçen heyet, sempozyum Yenişehir'in kurtuluşunun kutlandığı eylül ayı yapılması kararını aldı.

Osmanlı'nın ilk başkenti olan Yenişehir'in tarihi, kültürel ve ekonomik yönlerinin ele alınıp bilimsel bir ortamda tartışılarak kayıt altına alınacağı sempozyum gelecek nesillere ışık tutacak. Yerel dinamiklerin de sempozyuma katkıda bulunmaları için bir sonraki toplantının Yenişehir Kent Konseyi'nde görüşülmesi kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: