Yenişehir'de Bu Yaz Çöp Konteynerleri Kokmayacak

Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, günde 100 konteyneri bulunduğu yerde dezenfekte ederek,...

Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, günde 100 konteyneri bulunduğu yerde dezenfekte ederek, koku gidericilerle yıkadıklarını bildirdi.

Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının yaklaşılması dolayısıyla çöp konteyner yıkama aracı ile konteyner temizliğine hız verdi. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Genç, ekiplerin rutin görevlerinin yanı sıra vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla mahallelerdeki çöp konteynerlerini yıkayarak hem çevreye pis kokuların yayılmasını önlediklerini hem de çöp konteynerlerinin daha hijyenik olmasına önem verdiklerini belirtti. Genç, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, belediye sınırları içerisindeki yerleşim alanlarının düzenli olarak çöplerini toplamak ve çöp döküm sahasına taşınmasını sağlamak, tüm cadde ve sokakların süpürülmesini sağlamak, belediye sınırları içinde kurulan semt pazarlarının temizliğini yapmak, konteyner ihtiyacını karşılamak gibi görevlerini aralıksız sürdürüyor. Konteyner yıkama aracımız, Yenişehir genelindeki tüm konteynerlerin düzenli olarak yerinde yıkanmasını ve dezenfekte edilmesini sağlıyor. Günde 100 konteyneri bulunduğu yerde dezenfekte ederek, koku gidericilerle yıkıyoruz. Özellikli esnafımızın yoğun olduğu bölgelerde bu çalışmalarımızı daha sıklıkla gerçekleştiriyoruz. Her mahallemizin konteynerleri ayda bir kez yıkanıyor. Daha temiz bir Yenişehir için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: