Yenişehir'de Hafızlık Eğitimini Tamamlayan 4 Kız Öğrenci Taç Giydi

Yenişehir Müftülüğüne bağlı Ethem Paşa Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini bitiren 4 kız öğrenci için taç giyme töreni yapıldı.

Yenişehir Müftülüğüne bağlı Ethem Paşa Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini bitiren 4 kız öğrenci için taç giyme töreni yapıldı. İlçede bir düğün salonunda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, hafızlığın çok önemli olduğunu söyledi. Kur'an-ı Kerimi'i okumak ve onu hıfzetmenin önemine değinen Ay, "Kur'an bir insanın gönlünde varsa o insanın gönlü güllük gülistanlıktır" dedi. Yenişehir Müftüsü Mehmet Nedim Bakır ise birkaç yıldır hafız yetiştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı. Bu yıl hafızlık eğitimi alan 7 kızdan 4'ünün, diplomalarını aldığını anlatan Bakır, "Hafızlık, manevi olarak ulaşacağımız en yüksek mertebedir ancak hafız olmak, sadece Kur'an'ı ezberlemek değil, anlamını bilmek, onun emrettiği gibi yaşayıp örnek olmak demektir" diye konuştu. Daha sonra Kaymakamlık tarafından hazırlanan hediyeler, hafızlık belgeleri ve hafız sandıkları, kızlara verildi ve taçları takıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: