Yenişehir'de şişecam faaliyete başladı

BURSA (İHA) - Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ne Şişecam tarafından kurulan fabrikada, üretim fırını ateşlendi.

Yaklaşık 6 ay önce Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde temeli atılan Anadolu Cam tesisleri, ilk fırınını yapılan sade bir törenle ateşledi. Törende konuşan Şişecam Ambalaj Grup Başkanı Teoman Yenigün, "Yenişehir Sanayi Bölgesi'ne hayat verecek olan fırını ateşlemek için geldik. 6 ayda yurt içinde ve yurt dışında 120 bin ton kapasiteli üç fırını devreye soktuk. Bu rakam bir yıl içinde 600 bin tona çıkarılacaktır. Anadolu Şişecam bu yatırımlarla birlikte ülkemize yeni üretim ve iş imkanları sağlayacaktır. Yenişehir'de bundan önce biber hasat ediliyordu, bundan böyle şişe hasat edilecek. Normalde fırınlar 8 ay sonra ateşleniyordu. Ancak biz 6 ay içinde fırınları ateşledik. Yatırımlarımızı hızlı bir şekilde üretime dönüştürmek istedik. Bize her türlü desteği veren belediye başkanı ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Tesisin ülkemize, şirketimize ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ise, "Bizim için çok önemli bir gün. Bu proje bize geldiği zaman çok heyecanlanmıştım. Elimizden ne geliyorsa en iyisini

yapmaya çalıştık. Kaymakamımız bizlere önderlik yaptı, meclis üyesi arkadaşlarım benim kadar inandılar ve gece gündüz mücadele ettiler. Fırını ateşledik. Şişecam itibarlı bir firmamız, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Şişecam Genel Müdürü Doğan Arıkan da, "Arkadaşlarım gerekenleri söyledi, bize de memleketin üretimine katkı sağlayacak ateşlemeyi başlatmak düşer" dedi.
Tesisin 40 milyon dolara mal olduğu ve Şubat ayı başında üretime geçerek günde 3 milyon 500 bin adet soda şişesi üretileceği belirtildi.