Yenişehir'de Tarım Yapacaklar

Yenişehir Ziraat Odası'nın gerçekleştirdiği "Gençlerin Elinden Organik Tarım" AB Projesi kapsamında Litvanya, Mısır, Azerbaycan ve Ukrayna'dan gelen 24 yabancı genç,

Yenişehir Ziraat Odası'nın gerçekleştirdiği "Gençlerin Elinden Organik Tarım" AB Projesi kapsamında Litvanya, Mısır, Azerbaycan ve Ukrayna'dan gelen 24 yabancı genç, 10 gün süreyle Yenişehir'de Türk tarımı ile ilgili çalışmalarda bulunacak.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençköy Derneği ile ortak yaptıkları proje kapsamında Türk tarımını tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Tarımla ilgili neler yapabiliriz düşüncesi ile Gençköy Derneği ile bir çalışma yapmak istedik. 'Gençlerin elinde organik tarım' isimli projemiz hazırlayıp Ulusal Ajans'a sunduk ve projemiz onaylandı. Projemiz başladı ve 10 gün süre ile devam edecek. Proje kapsamında ilçemizçe gelen konuklar 10 gün süre ile ilçemizde kalıp Türk tarımı ile ilgili bilgi sahibi olacaklar. Arazide çalışmalara katılacaklar ve bizimle birlikte çiftçilik yapacaklar. Projemiz sayesinde hem Türk tarımını hem de Türk misafirperverliğini tüm dünyaya göstereceğiz."

Reklam
Reklam

Gençköy Derneği Başkanı Dilek Bora da son dönemde Yenişehir'de 4 AB projesi gerçekleştirildiğini belirterek, Bursa'nın en çok AB projesi yapan ilçesi olduklarını kaydetti.

Muhabir: Harun Sak/ Metin Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: