Yeprem: Peygamberimiz'i Gibi Yaşamaktır

Sanatçı Reha Yeprem, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sas) anlamanın, O'nu (sas) öğrenmek, öğretmek ve O'nun...

Sanatçı Reha Yeprem, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sas) anlamanın, O'nu (sas) öğrenmek, öğretmek ve O'nun (sas) gibi yaşamak olduğunu söyledi.

Kırıkkale’de Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği bünyesinde kurulan Cemre Gençlik Platformu, Peygamber Efendimiz'i (sas) anlamak ve anlatmak adına bir program düzenledi. Çiçek Düğün Salonu’nda düzenlenen programa yüzlerce üniversiteli öğrenci katıldı. Program sonunda, katılımcılara Sakal-ı Şerif gösterildi.

Reha Yeprem, Allah-ü Teala'nın ilk emrinin 'Oku' olduğunu belirtti. Yeprem, "Gelen ilk ayetlerde (Allah'ın adıyla oku) diyor. Allah (cc) okumaktan, öğrenmekten, kalemden bahsediyor. Avrupalılar ve diğer dünya milletleri okuyor, Müslümanlar ise okumaktan aciz hale geldiler. Bugün Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelerde büyük bir karışıklık ve kaos yaşanıyor. Ülkelerde yaşanan bu olayların asıl sebebi, Müslümanların dinini, inancını ve Peygamber Efendimiz'in (sas) örnek yaşamından tamamen uzak kalmaları ve okumamalarından kaynaklanıyor.“ dedi.

Reklam
Reklam

Müslümanların en büyük belasının ırkçılık, faşizm olduğunu söyleyen Yeprem, "Peygamber Efendimiz (sas), ırkçılığı yasaklamıştır. Ayrıca, dünyada kadın haklarından ilk kez söz eden Peygamber Efendimiz'dir (sas). Veda Hutbesi'nde, 'Kadın-erkek birbirinin tamamlayıcısıdır' diyen Peygamberimiz (sas), kadınların hakkının korunmasını istemiştir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: