Yer bilimcilerin Şanlıurfa toplantısı

ŞANLIURFA (İHA) - Yer bilimciler Şanlıurfa'da toplandı. Her yıl bir ülkede toplanarak dünyanın coğrafi yapısını ve iklimini tartışan bilim adamları, bu yılkı buluşmalarını Harran Üniversitesi'nde gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve UNESCO'nun desteklediği yer bilimleri ve dere yatakları incelenmesi konusunda düzenlenen uluslararası konferans, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi salonunda yapılıyor. ABD, Hindistan, Rusya, Bulgaristan, Almanya ve Çin'in önderliğini yaptığı 18 ülkeden 22 bilim adamının katıldığı toplantıya Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuncer Demir ev sahipliği yaptı.

Reklam
Reklam

Dünyada ve toplantının yapıldığı ülke ve bölgede yeraltındaki gelişmeleri, ırmak yapılarını ve coğrafi hareketleri tartışan bilim adamları, Şanlıurfa'daki toplantıda ise Türkiye ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini ele aldı. Konferansa ev sahipliği yapan Yrd. Doç. Dr. Tuncer Demir, bilimsel görüşmelerin yapıldığı toplantılarda, bölgenin coğrafik ve iklim yapısının masaya yatırıldığını söyledi. Demir, konferans tamamlandığında sonuç bildirgesi yayımlayacaklarını da belirtti.

BM ve UNESCO'nun destekliği çalışmayla ilgili bilgi veren proje lideri Dr. David Bridgland da, bölgenin ve Türkiye'nin Avrupa'ya göre kurak bir iklime sahip olduğunu kaydetti. Bridgland, konferans sırasında bölgenin coğrafi ve iklim yapısıyla ırmaklarının detayıyla inceleneceğini ifade etti.