Yer Fıstığı Üreticiyi Sevindirdi

OSMANİYE (AA) - AHMET ERKAN YİĞİTSÖZLÜ - Türkiye'nin yer fıstığı üretiminin yaklaşık yüzde 50'sinin karşılandığı Osmaniye'de, hasat sonuçları üreticinin yüzünü güldürüyor.

Üretici memnun Çiftçi Davut Şimşek de 900 dönüm tarlasına yer fıstığı ektiğini belirterek bu yılki hasat sonuçlarından memnun olduğunu dile getirdi. Yer fıstığının Mayıs ayında ekildiğini Eylül ayında hasat edilmeye başlandığını belirten Şimşek, "Yer fıstığı bol su isteyen bir bitkidir. Sulama, gübre ve ilaç maliyeti bakımından diğer tarla bitkilerinden yüksek, getirisi de diğer tarla bitkilerine kıyasla yüksek oluyor. Yer fıstığının tarımını bilinçli yapan çiftçilerin kazancı yüksek olur" ifadelerini kullandı. 200 dönüm tarlasında yer fıstığı yetiştiren çiftçi Murat Kılıçarslan ise, bu yıl tarlasına hububat yerine yer fıstığı ektiğini ve kazancının hububata göre daha yüksek olduğunu söyledi. Kaliteli ürün yetiştirildiği durumda yer fıstığına ilginin daha da artacağını savunan Kılıçarslan şunları kaydetti: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün eğitim çalışmaları var. Çiftçilerin de gayreti çok önemli. Daha iyi sonuç almamız için bilgilenmemiz ve çalışmamız gerekiyor. Çiftçilerin ürünü yetiştirmesi, koruması ve depolaması konusunda daha fazla bilinçlenmesi gerekiyor. Yörede yer fıstığı ekim alanının her yıl artış gösterdiğini görüyoruz, kalite ve ürün miktarı, bilinçli tarım yapmakla doğru orantılı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: