Yeraltı Çöp Konteynerleri Yaygınlaşıyor

Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Havuzlubahçe Mahallesi Havuzlubahçe Caddesi üzerinde bulunan Kirazlıkent Konutları’nda 3...

Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Havuzlubahçe Mahallesi Havuzlubahçe Caddesi üzerinde bulunan Kirazlıkent Konutları’nda 3 noktaya yeraltı çöp konteynırları yerleştiriyor. Başiskele Belediyesi’nin ilçe genelinde özellikle toplu yaşam alanlarında hayata geçirdiği bu uygulama her geçen gün daha da yaygınlaşıyor.

Kocaeli’de yeraltı çöp konteynerlerini kendi öz kaynaklarıyla imal eden ve bu uygulamayı ilk olarak hayata geçiren Başiskele Belediyesi, bugüne kadar 31 noktada bu çalışmayı kullandı. Kirazlıkent Konutları’nda üç noktaya yerleştirilen 3 gözlü olan yer altı konteynerleri her biri 800 litrelik çöp alma kapasitesine sahip.

Reklam
Reklam

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, 4,5 metrekarelik bir alanda açılan çukurlara 800 litrelik 3 adet çöp konteynerini yeraltına yerleştirdiklerini, toplam 2 bin 400 litrelik evsel ve katı atıkların, 3 adet baca sistemiyle atılarak yerin altında muhafaza edildiğini söyledi. Temizliğe her zaman önem verdiklerinin altını çizen Başkan Ayaz, “Bu konteynerler koku ve görüntü kirliliğinin ortadan kalkması, hem de sağlığa uygun bir ortam oluşturması açısından insan hayatı için steril bir ortam oluşturuyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: