Yeraltı Kaynaklarının Değerlendirilmesi

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ana muhalefet partisi olarak yer altı kaynaklarının çıkarılarak en...

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ana muhalefet partisi olarak yer altı kaynaklarının çıkarılarak en verimli şekilde ekonomiye kazandırılmasını desteklediklerini belirtti.

CHP Genel Merkezi tarafından il kongreleri öncesinde il kongrelerinin yapılacağı yerlere giderek bölgenin sorunlarını tespit eden heyette yer alan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, enerji kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bartın'da kurulması düşünülen termik santral ile ilgili konuşan Öztürk, "Bartın'da bir termik santral kuruyorsunuz. Termik santralde yapılan projenin unsurlarıyla Amasra'nın rezervi incelendiğinde termik santralin Amasra'da çıkacak kömürle çalışmayacağı görülüyor. Ukrayna kömürüne benzediği iddiaları ortaya çıkıyor. İktidarın insanı hiçe sayan yok sayan anlayışlarını desteklemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa'nın yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Teşvikler de Avrupa'da yenilenebilir enerji kaynaklarına veriliyor. Türkiye'de ise nükleer ve termik santrallere teşvik ve destek veriyorlar. Ben maden mühendisi olarak termik santraline kural olarak karşı çıkılmasının çok doğru olmadığına inananlardan birisiyim. Termik santrallerin yapılacağı yer çok önemli. Biz Anadolu çocuğuyuz. Amasra'ya termik santral yapmak evlerimizin en güzel yeri misafir odalarına tuvalet yapmaktan başka bir şey değildir. Kendi öz kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde değerlendirerek ekonomimizin gelişmesine katkı sunmasını savunuyoruz. Bunu savunurken de çevrenin talan edilmesi ve oralarda yaşayan insanların yaşam hakkının elinden alınmasına karşıyız."

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Bartın'ın sorunlarını tespit ederek CHP Genel Merkezine detaylı bir rapor sunacaklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: