Yeraltı Su Kuyularına Ruhsat Müjdesi

AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde ili sınırları içinde yeraltı su kuyularına ruhsat belgesi verilmeye...

AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde ili sınırları içinde yeraltı su kuyularına ruhsat belgesi verilmeye başlandığını söyledi. Kavaklıoğlu, fenni mesul aracılığıyla Devlet Su İşleri Konya Bölge Müdürlüğüne müracaat edileceğini ve belgelendirilecek kuyulara sayaç takılacağını kaydetti.

Milletvekili Kavaklıoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, şimdiye kadar ruhsatlandırılamayan kaçak su kuyularının ruhsatlandırılması için vatandaşların lehine bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Kavaklıoğlu, yakında sonuçlandırılacak çalışmalarla ruhsatsız tüm su kuyularının yasal prosedüre kavuşmasının sağlanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

ŞAHSA 2000, KOOPERATİFE 3500 METREKÜP

Alpaslan Kavaklıoğlu, ruhsatsız su kuyularının Niğde’de önemli bir sorun olduğunu gördükleri günden itibaren kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ve gelinen noktada vatandaş lehine bir çalışmanın söz konusu olduğunu ifade etti. Ruhsatsız su kuyularını ruhsatlandırmak isteyen vatandaşların bir fenni mesul aracılığıyla gerekli belgeleri tamamlayarak ruhsat sorununu çözmelerinin mümkün olacağını söyledi.

Çalışma kapsamında su kuyularına elektronik ölçüm cihazı takılacağını aktaran Kavaklıoğlu, şahıs kuyularında hektar başına 2000 metreküp, kooperatif kuyularında ise 3500 metreküp su kullanım hakkı verilmesi doğrultusunda çalışma yapıldığını vurguladı.

Öte yandan DSİ’nin Akkaya Barajı'nda yaşanan kirlilikle ilgili temizleme çalışmalarına da yakında başlayacağı bilgisi veren Kavaklıoğlu, barajda biriken çamurun iş makineleriyle temizleneceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: