Yerel Demokrasi Akademisi kuruluyor

Habitat İçin Gençlik Derneği tarafından başvurusu yapılan ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen proje kapsamında Diyarbakır’da Yerel Demokrasi Akademisi kuruluyor....

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Değişim Derneği’nin ortaklığı ile yürütülecek olan proje kapsamında hak temelli kapasite geliştirme, bilinçlendirme, politika savunu faaliyetleri ile kadın, genç ve engellilere yönelik kent politika ve uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor.
Akademi; Dünya Yerel Demokrasi Akademisi (WALD), Ulusal Demokratik Enstitü (NDI), UNICEF – BM Çocuklara Yardım Fonu, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği (AYDER) gibi kuruluşların desteği ile yürütülecek. Sümerpark Kampusu’ndaki akademinin açılışı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
**Hedef 6 bin kişiye ulaşmak**
8 ilde yürütülecek olan proje kapsamında Temmuz ayında 48 asistan eğiticinin yetiştirilmesi planlanıyor. Yetiştirilen bu 48 eğitmen sayesinde 600 savunucunun yetiştirilmesi ve bunların da bilgilendirme çalışmaları ile toplamda 6 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.
Başta kadın, genç ve engellilerin “kendi hakları” hakkında bilgi edinmelerini ve kapasite gelişimlerini sağlamayı amaçlayan Yerel Demokrasi Akademisi kapsamında şu eğitimler verilecek: “Sürdürülebilir Kalkınma, Demokratikleşme ve Yönetişim, Karar Alma Süreçlerine Katılım, Gündem 21 Süreci ve Yerel Gündem 21 Anlayışı, Kadın-Genç-Engellilerin Kentsel Dönüşümde Önemi, Karar Alıcılarla Güçlü İletişim, Karar ve Uygulamaların Takibi.”
**Sivil bir akademi**
Diyarbakır Yerel Demokrasi Akademisi Saha Koordinatörü Umut Suvari projenin bir siyaset akademisi olmamasına rağmen halkın siyasete, kent yönetimine ve kent yaşamına katılımını teşvik eden “sivil bir akademi” olması bakımından son derece önemli olduğunu söyledi. Suvari “Bu proje ile demokratik, özgür düşünen, ilkeleri olan, cinsiyet eşitlikçi ve ekolojik bir toplum yaratılmasına katkıda bulunulacak” dedi.