Yerel perakendeciler Gaziantep’te buluşacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ve Retail Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilecek ‘Güneydoğu Anadolu Perakendeciler Konferansı’yla sektörde işbirliği...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ve Retail Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilecek ‘Güneydoğu Anadolu Perakendeciler Konferansı’yla sektörde işbirliği konusu işlenecek.

Teknolojik gelişmelerin perakendeciliğe katkılarının tartışılacağı konferansta sektör profesyonelleri ‘Türk markalarının iç ve dış pazar şansı’, ‘Türkiye perakende ticaretinin dinamikleri’,‘Tedarik zinciri yönetimini iyileştirici çözümler’, ‘İyi ki aile şirketiyiz’ gibi konulara değinecek. Dedeman Otel’de 5 Nisan’da yapılacak konferansın akşamında ise İpekyolu PERDER’in açılış töreni de yapılacak.

Reklam
Reklam

Toplam 306 üyesinin 3 bin 222 şubesi, 2 milyon 233 bin metrekare satış alanı bulunan TPF’nin temsil ettiği yerel zincirler, 2011 yılında yüzde 20 büyüyerek cirolarını 14 milyar TL’ye çıkardı.

Yerel perakendecilerin temsilciliğini yapan çatı örgüt olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, Güneydoğu Anadolu Perakendecilik Konferansı’nın sektörü buluşturan çok önemli bir ticari platform olduğunu belirtti.

Bölgenin sektörle ilgili temsilcilerini konferansa davet eden Aygün, "Dünya ekonomisi çok büyük bir değişim yaşıyor. En önemli ekonomi kaleleri ve sırtı yere gelmez sanılan dev organizasyonlar, bu değişimin etkisiyle darbe aldılar. Dünyada uygulanan ekonomik formüllerin doğruluğu yeniden tartışılmaya başlandı ve tabii ki bizim ülkemizde de bu ekonomik değişimin etkileri hissedildi, hissediliyor. Perakendeciliğin bir endüstri olarak kabul edilmeye başlandığı son 15 yılda, hem ciddi bir büyüme yaşadık hem de ekonomik değişimin etkisiyle verimliliğimizi sorgulamaya başladık. Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak, temsil ettiğimiz endüstrinin her türlü değişim sürecinden kazanarak çıkması için bilgilerimizi, deneyimlerimizi, sorularımızı ve sorunlarımızı tartışacağımız ortamlara eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu her fırsatta belirtiyoruz. Rekabeti bir noktaya kadar sürdürerek, işbirliğimizi güçlendirmemiz gerekir. Perakende alanında yapılan tüm organizasyonlar bu amaca hizmet etmesi açısından çok önemli, çok değerlidir.” dedi.

Reklam
Reklam

İpekyolu PERDER Gaziantep Şubesi Başkanı ve Cergibozanlar Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Cergibozan, bu büyük organizasyonu Gaziantep’te yapmaktan mutluluk duyduklarını ve birçok yerel marketlerin sıkıntılarının gündeme geleceğini vurguladı. Cergibozan, yerel marketlerin bir çatı altında sorunlarına birlikte çözüm aramalarının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: