Yerel Seçime Doğru

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, görevinden istifa ederek Bursa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, görevinden istifa ederek Bursa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. AK Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Yalçın, YSK'nın takvimine göre bugün istifa etmesi için son tarih olduğunu belirtti. Bursa'dan önceki seçimlerde 70 adayın çıktığını ifade eden Yalçın, bu yıl 148 adayın başvurmuş olmasının önemli olduğunu kaydetti. Türkiye'nin yerel seçimlerle yeni bir kavşağa girdiğini vurgulayan Sedat Yalçın, "Partimizin çalışmaları herkes tarafından takdir ediliyor. Vatandaşlarımızın altyapısı yenilenmiş daha iyi yaşanabilir şehirlerde yaşamasını önemsiyorum. Bursa stokları yıpranmış değişime ihtiyacı olan bir şehir. Sanayi çok önemli, sanayi demek ekmek aş demek. Bir de sanayiden kaynaklanan çevre sorunları var. Çevre insani bir iştir ve her işi bırakıp onun üzerinde çalışmamız gerekir" diye konuştu. Aday olması halinde yeni projelerini açıklayacaklarını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: "Dünya kentlerini inceledik. Sorunlarını nasıl çözdüklerini gördük. 2023 vizyonuna paralel bir hazırlık yaptık. Yeni bir proje ve kitap hazırladık. Aday olmam halinde bunları açıklayacağım" dedi. "Bu kitap kentin nasıl yönetileceğini açıklıyor. Barcelona, Paris, Londra nasıl yönetiliyorsa bu kitapta var. Ben Bursa'nın bu kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum. Bursa ulaşımı ve kentsel dönüşümünün çözümü bu kitapta yatıyor." ifadesini kullanan Yalçın, adaylık ile ilgili şu görüşlerini aktardı: "Genel merkezin Bursa ile ilgili tasarrufu Salı günü belli olacak. Henüz net bir karar yok. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şu anki belediye başkanımız Bursa sevdalısı, iyi bir Bursasporlu. Çalışma döneminde her zaman kendisini destekledik. Şimdiki kararımızda millete sormamızla ilgilidir. Bütün kararlarımız milletin iradesi sonucu oluşmuştur" Konuşmasının ardından istifa ederek görevi yönetim kurulu üyesi Cemalettin Tosun'a devreden Sedat Yalçın, katılımcıların alkışlarıyla aday adaylığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: