Yerel Seçime Doğru

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) üyeleriyle bir araya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Akaydın, ziyarette yaptığı konuşmada, başkanlığı döneminde yapmaya çalıştığı birçok projenin AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel tarafından engellendiğini öne sürdü. Başkan olmadan önce yapılan yanlış projelerin kenti olumsuz etkilediğini savunan Akaydın, bunun en ağır bölümünü tramvay projesinin oluşturduğunu ifade etti. Başkan Akaydın, kendi döneminde en büyük yatırımı altyapıya yaptıklarını, yeni dönemde Antalya'nın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini ve turistin kente çekilmesi için Antalya'yı cazibe merkezi haline getireceklerini kaydetti. Turizmin ve kültür-sanat faaliyetlerinin gelişimi adına 5 yıl içinde ciddi etkinlikler yaptıklarını anlatan Akaydın, şöyle devam etti: "Turistin kent merkezine çekilmesi için Antalya'da 12 prestij caddesi yaptık. Uluslararası festivallere imza attık. Şemsiyeli sokak örneğinde olduğu gibi caddelere küçük dokunuşlarla bölge esnafına müşteri kazandırdık." AVM'lerin şehir içine değil, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi şehir dışına yapılması gerektiğine dikkati çeken Akaydın, kent içinde küçük esnafın hizmet vermesinin doğru olacağını belirtti. Akaydın, yeni yasa ile köylerin de büyükşehirlerin sorumluluk alanına dahil olduğunu ve tarıma yönelik projelerin öncelik kazandığını ifade ederek, "Ülkede tarım ve hayvancılık bitme noktasında. Türkiye tarımda kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktan çıkarıldı. Tarımla uğraşan insanlarımız geçim sıkıntısı çekiyor” diye konuştu. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok da tüm oda başkanları adına, esnaf ve sanatkarlara sunduğu destekten dolayı Akaydın’na teşekkür plaketi sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: