Yerel Seçimlere Doğru

 Konya'da, Kadıneli Umut Derneği Başkanı olan başörtülü Asuman Aslan İleri, AK Parti'den Karapınar ilçesi için belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

Konya'da, Kadıneli Umut Derneği Başkanı olan başörtülü Asuman Aslan İleri, AK Parti'den Karapınar ilçesi için belediye başkan aday adaylığını açıkladı. İleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana siyasetin içinde yer aldığını söyledi. Aktif olarak Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kadın kolları başkanlığı başta olmak üzere, birçok görevde bulunduğunu ifade eden İleri, şunları kaydetti: "Hedefimde memleketim Karapınar'da belediye başkanı olarak hizmet etmek vardı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nde başörtüsü konusunda hangi konular ele alınacak diye bekledim. Paket içerisinde kamuda başörtüsü serbestisi de yer aldı. Bu açıklamanın ardından memleketim Karapınar'dan aday adayı olmaya karar verdim. Bu görev bana verildiği takdirde başarılı bir şekilde hizmet edeceğim. Başörtüsüyle ilgili alınan karar adeta bir devrim niteliğinde." İleri, kendisinin de başörtüsü mağduru olduğunu belirterek, daha önce siyasetin içinde yer aldığını, ancak söz sahibi olamadığını, görev verildiği takdirde layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz