Yerel Seçimlere Doğru

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı için 155 kişi başvuruda bulundu.

İZMİR - AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı için 155 kişi başvuruda bulundu. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için herhangi bir başvuru yapılmaz iken en yoğun ilgi ise Buca, Karabağlar, Gaziemir, Kemalpaşa ve Bayraklı ilçelerine gösterildi. 14 ilçe başkanı da belediye başkanlığı yarışına girerek görevlerinden istifa etti. AK Parti Genel Merkezi'nin 1 Ekim - 1 Kasım arasındaki belediye başkan aday adaylığı başvuru süresi önceki gün sona erdi. Kentteki 30 ilçe belediye başkanlığına talip olan 150'nin üzerinde aday ise başvuru dilekçelerini il ve ilçe başkanlıklarına iletti. -Büyükşehire başvuran yok Başvuralarda en dikkat çekici olay ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına herhangi bir aday adaylığı başvurusunun yapılmaması oldu. Partililerin en yoğun başvuru yaptığı ilçelerin başında Buca geldi. Buca ilçesine 12, Karabağlar'a 10, Kemalpaşa'ya 10, Gaziemir'e 10, Bayraklı'ya 9 kişi başvuruda bulundu. Beydağ ilçesine ise herhangi bir talip çıkmadı. Aliağa, Balçova, Narlıdere, Bayraklı, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Menderes, Menemen, Seferihisar, Tire, Torbalı ilçe başkanları belediye başkan aday adaylığı için görevlerinden ayrıldı. Boşalan ilçelerdeki yönetimler görevden alınacak ve yerlerine yeni isimler atanacak. -Eski milli futbolcu Tanju Çolak da aday adayı Eski milli futbolcu Tanju Çolak da Urla ilçesinden aday adaylığı başvurusunda bulundu. Partiden yapılan açıklamada, Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı sürecinin 1 Aralık 2013 tarihine kadar devam edeceği, 1 Kasım tarihi itibariyle Belediye Meclis Üyeliği için bin 246 başvuru olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz