Yerel Seçimlere Doğru

  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Önümüzdeki dönem yüzümüzü ve mesaimizi köylerimize döndüreceğiz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Önümüzdeki dönem yüzümüzü ve mesaimizi köylerimize döndüreceğiz" dedi. Yılmaz, İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Burada konuşan Yılmaz, Samsun'un "yelkenine rüzgar doldurarak geleceğe umutla ilerlediğini" söyledi. Samsun'un otelleri, alış veriş merkezleri, sahilleri, turizm potansiyeli, üniversiteleri, ekonomisi, sanayisiyle küçük bir İstanbul haline geleceğini ifade eden Yılmaz, "Samsun bunu hak ediyor ve Samsun’da böyle bir potansiyel de var. Tabii böyle bir değişim ve dönüşümün bazı sancıları da oluyor. Şehre getirdiğimiz, monte etmeye çalıştığımız her yeni şey başlangıçta bazı tepkiler yaratabiliyor. Ama daha sonra buna alışılıyor. Biz halkın geleceği için gerekli olan neyse, yapılması gereken neyse onu yapalım diye düşündük" diye konuştu. Son yıllarda Samsun'da hızlı bir gelişim süreci yaşandığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: "Ancak köylerimiz için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Köylerimizin gelişimi ve değişimi kentlerimizin gerisinde kaldı. Köylerimizde yol, içme suyu, kanalizasyon gibi meseleler tam manasıyla çözülemedi. Maalesef bir de köylerimizdeki o eski güzel dedelerimizden kalan tarihi evleri yıkıp kentleşme adına betonarme binalar dikip bir imarlaşma trajedisi yaşandı. İşte şimdi yapılmak istenen kentlerimizde edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübelerimizi alıp köylerimizde kullanmak için bir adım attık. Yani önümüzdeki dönem yüzümüzü ve mesaimizi köylerimize döndüreceğiz, 2016’ya kadar ben iddia ediyorum Samsun’a bağlı 960 köyün hiçbirinde, musluğu açtığında suyu akmayan ev kalmayacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: