Yerel Seçimlere Doğru

İZMİR (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Binali Yıldırım'ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasını eleştirdi. 

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Binali Yıldırım'ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasını eleştirdi. CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Moroğlu, "İzmir kentiyle ilişkisi olmayan insanların İzmir'den aday olmasını çok doğru bulmadığını" ifade ederek şöyle devam etti: "Bir belediye başkanlığı yapmak, kente yol yapmak, park, bahçe yapmak, tünel yapmak, otoban yapmak değil. Bunlar mutlaka yapılacak, bunları yapmayan belediye başkanı halkla ilişkilerinde zaaf yaşar, tarihten silinir gider. Ama tarihte kalıcı etkiler bırakacak belediye başkanının o kentin kimliğine, iklimine, alışkanlıklarına uygun olması lazım. Bu da ne ile elde edilir? O kentte yaşamış olmakla. O kentin gerçeklerini ancak öyle edinebilirsiniz. Başka bir kentte, İzmir'le dokusu bir olmamış bir kentte nefes almış, büyümüş, o alışkanlıkları edinmiş birinin bu kentte aday olmasını doğru bulmuyorum. Bunu AK Parti İl Başkanı da görmüş olacak ki 'İzmirli, İzmirli olmayan birine oy vermez' dedi. Bu gerçeğin farkındalar, hatta Binali bey dünkü açıklamalarında 'belediye meclis üyelerinde ithal aday olmayacak' dedi, Belediye meclis üyelerinde ithal aday olmayacak lafı bile bir gerçeğin itirafı, yerel yönetimlerde hakikaten ithal aday olmaz"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: