Yerel Seçimlere Doğru

BİLECİK (AA) - CHP Bilecik Belediye Başkan adayı Sungur Turan, "Ayrıştırmayı değil, birleştirmeyi gerçekleştireceğiz. Bilecik'in birleştirici gücü olacağız" dedi.

BİLECİK - CHP Bilecik Belediye Başkan adayı Sungur Turan, "Ayrıştırmayı değil, birleştirmeyi gerçekleştireceğiz. Bilecik'in birleştirici gücü olacağız" dedi. Turan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, göreve seçilirse gerçekleştirmeyi planladığı 25 projeyi anlattı. Bilecik'te öncelikle tüm ana branşları içeren bir tıp merkezi kurup halkın sağlığını güvence altına alacaklarını belirten Turan, şöyle devam etti: "Arıtma ve katı atık tesisi ile Bilecik halkı musluktan akan suyu içebilecek ve vatandaşın sırtında kambur olan su faturaları yük olmaktan çıkarılacak. Dayatılan kentsel dönüşüme 'dur' denilecek. Vatandaşın tapusuna konulan 'kentsel dönüşüm şerhi', 1 Nisan sabahı kaldırılacak. Edebali, turizm odağı olacak. Bilecik'in en büyük değeri olan Şeyh Edebali Türbesi çevresinde yapacağımız rekreasyon ve çevre düzenlemeleriyle şehrimiz, turizm merkezi haline gelecek. Kuruluş ve kurtuluşun merkezi olan şehrimize, 'Kültür ve Tarih Müzesi' kazandıracağız. Bilecik, Hamsu Köprüsü'ne mecbur kalmayacak. Alternatif yolları ve viyadükleriyle kuzeyi, güneye bağlanmış bir Bilecik yaratacağız. Otopark sorun olmaktan çıkacak. Eski otogar alanına ve hükümet binası yanına yapılacak yeraltı otoparklarıyla hem otopark sorununu hem de trafik problemini çözeceğiz. Belediye binası olarak kullanılmakta olan tarihi bina muhafaza edilecek. Yok pahasına satılan belediye hizmet binası, yeni yerinde inşa edilecek. İstasyon Mahallesi'ne yapacağımız hal binası ile İstasyon Mahallesi ve Bilecik'e ekonomik canlılık getireceğiz." Bilecik halkının, interneti bedava kullanacağını belirten Turan, "Öğrenci Misafirhanesi" adlı projesiyle dar gelirli öğrencilerin barınma sorununu da ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kenti el birliğiyle kalkındırmaya çalışan tüm sivil toplum örgütlerini ve hemşehri derneklerini bir çatı altında toplayacaklarına değinen Turan, şunları kaydetti: "Ayrıştırmayı değil, birleştirmeyi gerçekleştireceğiz. Bilecik'in birleştirici gücü olacağız. Kurulacak çağrı merkezi ile engelli vatandaşların yaşamsal faaliyetleri desteklenecek. Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde bulunan Pazar Pazarı alanı, kapalı pazar haline getirilecek. Tüm sanatsal faaliyetler ücretsiz desteklenecek. Sanatsal faaliyetlerin sergilenebileceği 'Sanat Sokağı' oluşturulacak. Tüm branşların eğitiminin verilebileceği güzel sanatlar atölyeleri kurulacak. Oluşturulacak tiyatro okulunda yetiştirilen gençlerimiz, Tiyatro Festivalinde ev sahibi olacak. Belediye Kültür Sitesi'nin üzerindeki vakıf şerhinin kaldırılması için mücadele verilerek, bir kent parkını da içerecek şekilde yeniden inşası sağlanacak." Toplantıya, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: