Yerel Seçimlere Doğru

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik, yerel seçimler kapsamında ziyaretlerine devam etti.

KAYSERİ - AK Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik, yerel seçimler kapsamında ziyaretlerine devam etti. Çelik, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu'nu ziyaretinde, merkez Kocasinan'da, insan odaklı, çevreye duyarlı, çağdaş kentleşme kriterlerine uygun planlamalar yapacaklarını söyledi. Yeni imar planı uygulanacak alanlarda, dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşmaya ve az katlı projelere yer vereceklerini vurgulayan Çelik, kent kimliğini koruyarak, şehrin siluetini bozacak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ifade etti. Çelik, park, sosyal tesis, ibadet, eğitim ve sağlık alanlarını dünya standartlarına uygun olarak planlayacaklarını belirterek,"Kocasinan’ın plansız olarak yapılaşmış bölgelerinde öncelikli olarak kentsel dönüşüm projelerine başlayacağız. Hem konut sahipleri, hem kamu tarafı, hem de yatırımcı inşaat firmalarının tamamının ihtiyaçları göz önüne alınarak maksimum fayda sağlayacak şekilde planlayacağız" dedi. Daha sonra Yeni Sanayi Esnafı ve Kocasinan Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Çelik, şehrin doğu-batı ekseninde yer alan eski ve yeni çevre yolu ortasına yeni bir yol açmayı planladıklarını bildirdi. Çelik, Kocasinan ve Ahi Evran mahallelerinin Kayseri'nin çok özel noktalarından biri haline geleceğini belirterek, şunları kaydetti: "Kentsel dönüşümde atacağımız ilk adım Ahi Evran Mahallesi Projesi olacak. Projenin adını da Harikalar Diyarı'ndan esinlenerek Harika Park koyduk. Öncelikle burada yaşayan hemşehrilerimizi daha konforlu ve insanca yaşanabilecek yeni konutlarına yerleştirmekle işe başlayacağız. Harika Park'ın sıra dışı tasarımıyla bu bölgeye yeni bir hayat tarzı sunulacak. Hemşerilerimizin kullanımına açık parklar, piknik alanları, şelaleler ve çocuklar için farklı oyun alanları olacak. Harika Park, Kocasinan'a ve Kayseri'nin sosyo-kültürel dokusuna ayrı bir değer katacak. Kayseri'nin marka değeri artacak. Kocasinan, Kayseri’nin geleceği olacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: