Yerel Seçimlere Doğru

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, çevreci belediyecilik anlayışlarını yeni dönemde de sürdüreceklerini bildirdi.

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, çevreci belediyecilik anlayışlarını yeni dönemde de sürdüreceklerini bildirdi. Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, Sorgun-Kemer arasındaki yolun güneyinde kalan ve Manavgat Belediyesinin talebi üzerine hazine adına tescili gerçekleşen yaklaşık 84 bin metrekarelik alanı Botanik Park olarak projelendirdiklerini belirtti. Manavgat halkının hafta sonları ve tatil günlerinde ailece zamanlarını geçirebileceği Botanik Parkı'nın yerli ve yabancı turistlere de hitap edeceği, öğrencilerin ise eğitim alacağı bir mekan olacağını anlatan Sözen, proje içerisinde dünya bahçeleri, bitki seraları, kütüphaneler, laboratuarlar, ağaçlandırma alanları, satış seraları, otopark, çocuk oyun alanları, hobi bahçeleri gibi kente nefes aldıracak uygulamalar yer alacağını bildirdi. Sözen, şunları kaydetti: "Çevreci belediyecilik anlayışımızı yeni dönemde sürdüreceğiz. Geleceğimizin Manavgat’ını hem kaliteli hem de doğayı koruyarak şekillendirmek istiyoruz. Bu projeyi emsallerinden farklı kılan önemli bir ayrıntı ise tasarım ögesi olarak kurgulanan güneş panelleri sayesinde elektriğini yerinde üretecek olmasıdır. Ayrıca Botanik Park Projesi’nin Avrupa Birliği fonlarından desteklenebilmesi için bütün hazırlıklarımızı tamamladık, en kısa sürede başvurusunu yapacağız. Halkımızın ve turistlerimizin ailece içinde rahatlıkla gezebileceği bu mekan, kentimizin marka değerini de yükseltecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: