Yerel yönetimlerde 'afete hazırlık' anlatılacak

Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından düzenlenen Afet Çalıştayı kapsamında önümüzdeki günlerde Samsun'da 'Yerel Yönetimlerde Afete...

Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından düzenlenen Afet Çalıştayı kapsamında önümüzdeki günlerde Samsun'da 'Yerel Yönetimlerde Afete Hazırlık' konulu konferans düzenlenecek. Konferansın hazırlıklarını sürdüren Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı üyeleri, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türk Kızılay’ı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Murtaza Yılmaz, Mehmet Levent Sürek, Ömer Faruk Yazıcı ile Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım’ın katıldığı ziyarette Başkan Keskin, Kan Bağışı Otobüsü Alım Kampanyası hakkında Vali Aksoy’a brifing verdi. Kampanyanın başarı ile sonuçlandığını söyleyen Keskin, “29 Ocak 2011 tarihinde başlattığımız 'Kan Bağışı Otobüsü Alım Kampanyası' başarı ile sonuçlandı ve söz verdiğimiz gibi 2 otobüs satın aldık. Otobüslerin 'Kan bağışı aracı'na dönüştürülmesi için modifikasyonunun yapılmasına başlandı ve gerekli donanım tamamlanarak Mart ayı içerisinde hizmete girecek.” diye konuştu.
Keskin, Çiftlik Caddesi’nde açılan 'Kan alma birimi' hakkında da Vali Aksoy’u bilgilendirdi. Keskin, “Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi olarak il merkezinde kan alımında halkımızın kolayca ulaşabileceği bir binayı kiralayarak faaliyete geçirdik ve burayı kan alma birimi haline getirdik. Samsunlu vatandaşlarımız artık Çiftlik Caddesi üzerinde bulunan kan alma biriminde kan bağışı yapabilecek” açıklamasında bulundu.
Vali Hüseyin Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, çalışmalarından dolayı Başkan Mustafa Keskin ve ekibine teşekkür etti. Vali Aksoy, Samsun’da 'Yerel Yönetimlerde Afete Hazırlık' konulu bir konferans düzenlenmesi yönündeki düşüncelerin güzel bir çalışma olduğunu belirterek, konferansın verimli olacağını düşündüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz