'Yerinde Konuşuyoruz' programında Yozgat tanıtıldı

TRT Anadolu Televizyonu'nda canlı olarak yayınlanan “Yerinde Konuşuyoruz” programı, Yozgat’a konuk olarak ilin tanımını yaptı.Sosyal,...

TRT Anadolu Televizyonu'nda canlı olarak yayınlanan “Yerinde Konuşuyoruz” programı, Yozgat’a konuk olarak ilin tanımını yaptı.
Sosyal, kültürel ve ekonomik özellikleri başta olmak üzere Yozgat’ın tanıtıldığı programa konuk olarak Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı, Kent Konseyi Başkanı R. Ünsal Allıoğlu katıldı.
Evci Köyü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan programda Vali Necati Şentürk, şehre getirilen hizmetler ve projeler ile yatırım potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Yozgat’ın maden ve jeotermal su kaynakları bakımından da oldukça zengin olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Yozgat artık göç veren değil, göç alan bir il olma yolunda hızla ilerlemektedir. Son dönemlerde yapılan yatırımlar bunun açık bir göstergesidir." dedi.
Programda, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi, Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun Yozgat tarihi ve mimari eserleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık da şehrin ekonomik durumu hakkında bilgi verdi.
Mahalli sanatçılar tarafından Yozgat türkülerinin seslendirildiği programda Yozgat el sanatlarının yanı sıra Yozgat mutfağının en meşhur yemeklerinden testi kebabı ile arabaşı hakkında da bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz