"Yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyiz"

Erdoğan, seçim öncesi popülist yaklaşımlara dikkat çekerek, muhalefete yüklendi

ANKARA (ANKA)-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi popülist yaklaşımlara dikkat çekerek, muhalefete yüklendi. Popülizmin toplumda artık tepkiyle karşılandığını kaydeden Erdoğan, "Biz yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyiz" dedi.

İmedya tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Erdoğan'a İmedya'nın 2010 yılı en başarılı lider ödülü verildi. Törende yaptığı konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan, seçim öncesi vaatlere dikkat çekti. Bu yeni süreçte havada uçuşan vaatler, hesabı yapılmadan ortaya sürülen hayaller değil, planlar, projeksiyonlar, ayakları yere basan hedeflerin değer ifade ettiğini söyleyen Erdoğan, "Biz yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyiz. Yola çıkarken bir söz verdik; 'Ne aldanan, ne aldatan olacağız' dedik. Geçmişte bu ülkede kuru kuruya vaatler yapıldı. Yıllar geçti bunların hiçbiri yerine gelmedi. Şimdi bunlar söyleniyor. Evde oturan kadınlara maaşlar bağlanıyor. Bunlar nasıl verilecek. Çalışan ile çalışmayan nasıl olacak. Bu vereceğiniz rakamların hesabını yaptık diyorlar. Çalışan ile çalışmayan arasındaki fark nasıl olacak. Sosyal devlet bilinciyse zaten belli oranda yapılıyor. Söylediğiniz rakamların hesabını hiç yapıyor musunuz?' diye sorduğunuzda 'zaten onların hesabını yaptık' diyorlar. Masaya oturuyoruz ki bu hesaplarla bütçeleri kurtarmamız hayatta mümkün değil. İşadamları ne hikmetse bu konuda hiç açıklama yapmıyorlar. Gerçekler ortada. Milleti aldatmayın, samimi olun, dürüst olun ve yapacağınızı söyleyin. Yere sağlam basmak zorundayız. Kazandıklarımızın heba edilmesine, zorluklarla elde ettiklerimizin carcur edilmesine artık millet izin vermeyecek, buna fırsat tanımayacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AKP iktidarı döneminde 15 bin bölünmüş otoyol yaptıklarını, 2023 yılına kadar ikinci bir 15 bin kilometrelik yol daha yapacaklarını ifade eden Erdoğan, "Havayolunu kaymak takımının yolu yapmadık. Havayolunu halkın yolu haline getirdik. Alt gelir grupları bile uçağa binmeye başladı. Ali bey (Pegasusun sahibi Ali Sabancı) gözüme bakıyor. Diyor ki 'Ben otobüslerden daha ucuza yolcu taşıyorum' diyor. Rekabet başladı. Biz geldiğimizde tek THY vardı" dedi. (ANKA)

Anahtar Kelimeler: