Yerköy Belediyesi Asfalt Çalışmalarına Başlıyor

Yozgat’ın Yerköy ilçe merkezinde 40 kilometrelik yolun asfaltlanması için altyapı çalışmalarına başlandı.Yerköy’de asfalt çalışmalarının başlaması...

Yozgat’ın Yerköy ilçe merkezinde 40 kilometrelik yolun asfaltlanması için altyapı çalışmalarına başlandı.

Yerköy’de asfalt çalışmalarının başlaması dolayısıyla tören düzenlenerek kurban kesildi. Yaklaşık 40 kilometrelik alanı kapsayan Yerköy caddelerinin sıcak asfalt ile kaplanması çalışmalarının en kısa zamanda bitirileceği ifade eden Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, “Yerköy Belediyesinin kanalizasyon şebekesi içme suyu şebekesi ve yağmur suyu şebekesi yenilenmesine yönelik yürüttüğü üç aşamalı çalışmaların tamamlanmasının ardından sıra şehir içi yol yapım çalışmalarının startının vermiş bulunmaktayız.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkanı Ağaoğlu, asfalt çalışmaların öncelikle Yozgat Caddesi saat kulesi mevkiinden başladığını, devamında Hükümet caddesi, Vatan caddesi, Belediye caddesi, Bedri aydın caddesi, Bünyamin Gayretli caddesi ve Kırşehir caddesi ile yürütüleceğini belirtti.

Yapılan tesviyenin ardından alt temel tabaka olarak, 10 santim yüksekliğinde çakıl malzeme sıkıştırıldıktan sonra üzerine minder tabaka ve en üstüne 5 santim yüksekliğinde aşınmaz tabaka dediğimiz asfalt yapılarak, yol yapımının tamamlanacağını ifade eden Ağaoğlu, “Asfaltlama çalışmaları sonunda kaldırımların bordür ve üst kaplamasının kesme taş ile yapılacağız. Hava ısısının asfalt kaplamaya uygun olduğu günlerde de üst iki asfalt tabakasının yapılarak, 32 santim otoban kalitesinde asfalt yapılacak. Yerköylülerin şunu bilmesini istiyorum, çalışma yapılan ana yollar ve bağlantılı ara yollar çalışmalar süresinde trafiğe kapalı olacak. Biz bu hizmeti Yerköy'ün geleceği ve Yerköylüler için yapıyoruz, çalışmalar yapılırken Yerköylülerin de bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: