Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tarafından Hijyen Eğitimi

Yerköy ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, gıda ve hizmet sektöründe çalışanlara hijyen eğitiminin verildiği bildirildi.

Yerköy ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, gıda ve hizmet sektöründe çalışanlara hijyen eğitiminin verildiği bildirildi. Halk Eğitim Müdür Vekili Bekir Güler yaptığı açıklamada, gıda maddesi satanlara, kasaplar, lokanta işletmecileri, fırın işletmecileri, pastaneciler ve çay ocağı sahiplerine hijyen kursu verildiğini söyledi. Gıda üretimi ve perakende satış yapan işletmelerden Temmuz ayında "Hijyen Eğitimi Belgesi'nin" isteneceğini ifade eden Güler, şöyle konuştu: “İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hijyen Eğitimi yönetmeliğine göre gıda ve hijyen sektöründe çalışan esnaflara 5 Temmuz 2014 yılına kadar eğitim alınması zorunluluğu getiriliyor. Bakanlıkların aldığı karar gereği bizlerde ilçemizdeki esnafa yönelik hijyen eğitimi kursu açtık. Açmış olduğumuz bu kursta sağlık memuru Ali Çakmak tarafından kurs verilmektedir. İlçemizde işveren ve çalışan kesimin mağdur olmaması için böyle bir kursu açmayı görev bildik." Hijyen Eğitimi belgesini almayanların bin liraya kadar para ceza uygulanacağını ifade eden Güler, gıda ve hizmet sektöründe çalışanların bu kursa katılmalarının gerekli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz