Yerköy’de Çanakkale Savaşı'nda Kullanılan Malzemeler Sergisi Açıldı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Şehit Aileleri Derneği tarafından getirtilen Çanakkale Savaşı'nda Kullanılan Savaş Malzemeleri Sergisi açıldı....

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Şehit Aileleri Derneği tarafından getirtilen Çanakkale Savaşı'nda Kullanılan Savaş Malzemeleri Sergisi açıldı.

Yerköy Molla Hüsrev Camii avlusunda Çanakkale Savaşı'nda Kullanılan Savaş Malzemeleri Sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, yaptığı açıklamada, Çanakkale şehitliğini göreme fırsatı olmayan vatandaşlar için Çanakkale Savaşı'nda kulanılan malzemeleri Yerköy’e getirttiklerini söyledi.

Kepir, "Gelibolu yarımadasını ziyaret etme fırsatı bulamayan vatandaşlarımız için böyle bir program düzenledik. Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını görmek, o anki ruhu anlamak ve hissetmek, Cumhuriyetin nimetlerini iyi kavramak açısından bu tarihin ilçemizde sergilenmesi çok önemli. Herkes bu müzeyi gezmeli ve bugünlere nasıl gelindiğini görmeli ve idrak etmelidir." dedi.

Reklam
Reklam

Ahmet Kepir, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan savaş malzemeleri sergisinin pazartesi günü teravih namazı sonrasına kadar açık olacağını belirterek tüm ilçe halkını sergiyi gezmeye davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: