Yerköy’de Din Görevlileri Çanakkale Şehitlerini Andı

Yerköy Din Görevlileri Derneği, Çanakkale Şehitleri için anma programı düzenlendi.Yerköy Merkez Kur-an Kursunda düzenlenen...

Yerköy Din Görevlileri Derneği, Çanakkale Şehitleri için anma programı düzenlendi.

Yerköy Merkez Kur-an Kursunda düzenlenen anma programına Yerköy İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın, Çiçekdağı İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haleplioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy İlçe Emniyet Müdür Vekili Ayşe Uslu, İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi konuşma yapan Yerköy İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın, Çanakkale Zaferi daha iyi anlatılıp ve anlaşıldıkça Türk milli şuurunun da arttığını söyledi. 98. yıldır idrak edilen her kelimesiyle onur duyulan Çanakkale Zaferi'ni birlikte yeniden anmak, ecdadı yeniden hatırlamak, onların hatırasına yeni bir şeyler ilave edebilmek için bu programı düzenlediklerini belirten Aydın, “Türk tarihinin ve hatta dünya tarihinin en mühim hadiselerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 98. Yıl dönümünü kutlarken, diğer yandan bu savaşta şehit düşen kahraman ecdadımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Şehitlik mertebesinin sadece Allah yolunda canını feda eden Müslümanlara verilen bir mertebedir” dedi.

Reklam
Reklam

Gerçekleşen konuşmalar sonrasında Yerköy Din Görevlileri Derneği tarafından hazırlanan programda dua edilip, şiir, kaside, ilahiler okundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: