Yerköy’de Düzenlenen Şehit Cenaze Törerinde Yapılan Protestolara Tepki Geldi

Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, Yerköy’de düzenlenen şehit cenaze törenlerinde...

Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, Yerköy’de düzenlenen şehit cenaze törenlerinde yapılan protestoların yanlış olduğunu söyledi.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen Şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın cenaze töreninde, yerleşim biriminin dışından olduğu iddia edilen kişilerin, Yerköy ilçesinin örf ve adetlerine uymayan davranışlarda bulunmasının ilçe halkını üzdüğünü belirten YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, “Yerköy ilçemiz yaklaşık olarak bu kutsal vatan toprakları uğrunda 30 şehit vermiştir, ama cenaze töreninde cenaze arkasından alkış tutanlar, ilçemize gelen siyasi parti temsilcilerine gösterilen tepkiler maalesef PKK terör öğürtün ekmeğine yağ sürmektedir. Yapılan bu hareketler sanki PKK terör örgütünün isteğini yerine getirme görüntüsünü ortaya koymaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Yerköy ilçesinde şehitlere önem verdiğinin altını çizen Çelik, “Fakat şehit cenaze törenlerinde üzüntü verici olaylar yaşanmaktadır. Şehitlerimiz tekbirlerle uğurlanırken son zamanlarda kendini bilmedik kişi ve kişiler tarafından şehitlere alkışlar çalınmakta ve hükümet ve iktidar partisi aleyhinde protesto yapılmasını kınıyoruz. Yerköy ilçemizde bu zamana kadar hiç bir şehit cenaze töreninde şehidimiz arakasının alkış çalmamıştır ve şehit ebediyete uğurlanırken tekbir ve salavat getirirken, aziz şehidimizin arkasından alkış tutanlar Yerköylü değildir. Bu tür provake edici eylemleri ülkemizin değişik yerlerinde düzenlenen şehit cenaze törenlerinde de gerçekleştirdikleri aşinadır.” diye konuştu.

Yozgatlı son Şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın cenaze töreninin siyasi propaganda aracı olarak kullanıldığın vurgulayan Çelik, “O günü Cuma namazın sonrası vefat eden iki Yerköylü vatandaşımızın cenaze namazı kılınmış ardından şehit cenaze törenine geçilmiştir. Yapılan bu tür provakatif olaylar Yerköy ilçemizde olay çıkarmak ve PKK terör örgütünü sevindirmek olduğu görülmüştür . Bu üzüntü verici olaya rağmen Yerköy ilçemiz sağduyu ile herhangi bir çirkin olayın çıkmasına müsaade etmemiştir. Yerköy ilçemizde düzenlenen şehit töreninde yuhalama çekenleri ve şehit töreni sonrasında şehit naşını alkışlarla uğurlamak isteyen kendini bilmez art niyetli kişi ve kişileri esefle kınıyoruz. Şehit töreni siyaset yeri değil maneviyatının ve şuurun en yüksek yere çıktığı yerlerdir. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması dileği ile aziz şehidimize Allah’tan rahmet ve acılı ailesine sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: