Yerköy'de En Güzel Kur’an Okuyan Öğrenciler Ödüllendirilecek

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl başlattığı 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz'...

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl başlattığı 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' kampanyasına iş adamlarından da destek geliyor.

İlçede faaliyetini sürdüren Çelikler Şirketleri Grubu ve Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uyguladığı Kur’an-ı Kerim’i okuma kampanyasına Yerköy'de destek vererek, kurs sonunda dereceye girenleri diz üstü bilgisayar, cep telefonu ve bisikletle ödüllendireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, yaptığı açıklamada, ilçede bütün camilerde yaz Kur'an kursu açıldığını ve çocukların bu kursa devam ettiğini belirtti. Müftü Aydın, "Biz çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri konusunda daha arzulu ve istekli olmalarını sağlamak için ödül vermeyi düşündük. Bu konuda da iş adamımız Ayhan Çelik, bize destek vereceğini söyledi. Geçen yıl bir camimizde bu buna benzer bir ödül belirtmiştik ve o camide çocuklarımız Kur'an okumada büyük başarı elde ettiler. İnşallah, bu yıl da aynı şekilde çocuklarımız başarılı olacaktır." dedi.

YOGİSAD Başkanı Çelik de 22 Ağustos'ta Kur’an kursları arasında Kur'an'ı Kerim okuma yarışması düzenleyeceklerini ifade ederek, "Yarışmada birinci olana laptop bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncüye ise bisiklet vereceğiz. Bu çalışmadaki amacımızın çoçukları küçük yaşta Kur'an-ı Kerim okuyup öğrenme hevesi aşılayıp, bunu ileriki dönemlerinde de devam etmesini sağlamaktır. Bu tür ödüllerin geçen yıl kursa katılan öğrenciler üzerinde etkisinin büyük olduğunu, bu sayede kursa katılım ve sürekliliğin olduğunu görmüştük. İnşallah bu yıl da olacak, çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i okumasını en iyi şekilde öğrenecek. Bizler elmizden geldiğince yarınımızın teminatı olan bu çocuklarımıza destek olmalıyız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: