Yerköy'de Jeotermal Kaynakları Değerlendirilecek

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy'de büyük bir potansiyel var, özelikle 80-90 litre sıcak su bulunmakta ve 70 derece sıcaklığında" dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy'de büyük bir potansiyel var, özelikle 80-90 litre sıcak su bulunmakta ve 70 derece sıcaklığında" dedi. Yazıcı, Yerköy Kaymakamlığı'nda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Fatih Gavgacı, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ile bir araya gelerek jeotermal kaynağı konusunda fikir alış verişinde bulundu. Yazıcı, Yerköy'de bulunan 3 jeotermal kuyudan elde edilen saniyede 92 litre suyun termal turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi. İlçenin bir cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmaların tüm hızı ile sürdüğünü dile getiren Yazıcı, Yerköy’de 2’si İl Özel İdaresine, 1 tanesinin de Yerköy Belediyesi’ne ait 3 kuyudan saniyede 92 litre termal su sağlandığını ifade etti. Jeotermal suların öncelikli turizme kazandırılması ve devamında ise seracılıkta kullanılması için başlatılan çalışmanın devam ettiğini söyleyen Yazıcı, şunları kaydetti. "Yerköy’deki sıcak suların kullanımı konusunda ileriye yönelik değerlendirmek üzere burada toplandık. Şimdi Yerköy’de büyük bir potansiyel var. Özelikle 80-90 litre sıcak su bulunmakta ve 70 derece sıcaklığında. Yerköy'ün gerek Ankara’ya yakın olması, gerekse hızlı tren’in ilçe'den geçmesi nedeni ile bu sıcak suları değerlendirmemiz lazım. Tabi bu değerlendirmeyi biz yapamıyoruz. Bizim ORAN Kalkınma Ajansından istirhamımız, biz bunu yatırımcıya nasıl rahat suna biliriz bunu görüşmemiz lazım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: