Yerköy'de Makine Ekipman Desteği Başladı

Yerköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, çiftçilerin alacağı makine ekipmana yapılacak yüzde 50 hibe desteği için müracaatların başladığını söyledi.

Yerköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, çiftçilerin alacağı makine ekipmana yapılacak yüzde 50 hibe desteği için müracaatların başladığını söyledi. Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başvuruların alınacağına işaret ederek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliği, Resmi Gazetesinde yayımlandı. Program kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da çiftçilerin ihtiyaç duyduğu makine ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği yapılacak" dedi. Desteklemenin temel amacının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırmak olduğu belirten Yıldız, çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birliklerinin programdan yararlanmak üzere başvurabileceklerini vurgulayarak, son kayıt tarihinin 22 Temmuz olduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz