Yerköy’de Öğretmenlere Diyabet Ve Obezite İle İlgil Konferans Verildi

Yozgat’ın Yerköy ilçe Toplum Sağlığı Merkezi, okul müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik 'Diyabet ve Obezite...

Yozgat’ın Yerköy ilçe Toplum Sağlığı Merkezi, okul müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik 'Diyabet ve Obezite ile Mücadele' konulu konferans düzenledi.

Yerköy 80. Yıl Orta Okulu konferans salonunda gerçekleşen konferansa, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Ali Alparslan Uyar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve ilçedeki rehber öğretmenler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Toplum Sağlığı Merkez Doktoru Yağmur Ünsal, son yıllarda beslenme alışkanlıklarının bozulması fiziksel aktivite yetersizliğine bağlı olarak obezite sıklığında ciddi artış görüldüğünü söyledi. Diyabet ve obezite ile mücadelede öğrencilere önem verdiklerini ifade eden Ünsal, “Diyabetin ve obezite insan sağlığını olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Günümüzde çocuklarımızı çok fazla etkilemektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye uyulması gerekmektedir. Diyabetin ve obezite mücadelede hazır gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Özellikle çocuklarımızı asitli içecekler, cipsler, kızartmalar çocukların sağlığı için tehlike oluşturmaktadır. Doğal olan gıdalar, Seçilmeden yenen her türlü yemek, bol meyve sebze çocuklarımızın sağlığı için önemlidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Ünsal, Öğretmenlerin edindikleri bilgileri öğrencileri ile paylaşarak, böylece öğrencilerin diyabet ve obezite hakkında bilinçlenmesi sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz