Yerköy’de Somali’ye 140 bin lira yardım toplandı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Somali ve Afrika ülkelerinde yaşayan insanlara yönelik başlatılan yardım kampanyasında 140 bin...

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Somali ve Afrika ülkelerinde yaşayan insanlara yönelik başlatılan yardım kampanyasında 140 bin lira yardım toplandı.
Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Somali’de yaşanan insanlık dramına değindi. Kaymakam Gale, “Başta Somali olmak üzere bölge halkı büyük bir insanlık dramıyla karşı karşıya. Milyonlarca insanı etkileyen bu durum salgın hastalıklara ve ölümlere neden oluyor. Halk çaresiz şekilde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu yaraları bir nebze olsun sarmak için ilçemizdeki kampanya kapsamında Somali'ye 140 bin lira yardım toplandı." dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat Valiliği tarafından il genelinde başlatılan 'Afrika'ya Yardım' kampanyası çerçevesinde vatandaşlar tarafından, gerek camilerden, gerek bizzat bankaya giderek yardımlar yapıldığını kaydeden Kaymakam Gale, "Bu zor günlerde vatandaşlarımız açılan kampanyaya büyük ilgi gösterdiler. Kampanya sonuna kadar yaklaşık 140 bin liralık bir yardımda bulundular. Duyarlı ve hayırsever Yerköylü hemşerilerimize çok teşekkür ediyor, Allah yaptıkları hayırları kabul etsin diyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz