Yerköy'de, Tercih Bürosu 350 Adaya Yardımcı Oldu

YOZGAT (AA) - Yerköy Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu tercih bürosu, 350 üniversite adayına ücretsiz destek sağladı.

Yerköy Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu tercih bürosu, 350 üniversite adayına ücretsiz destek sağladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS ve LYS sonrasında öğrencilerin üniversite yerleştirme tercihleri için Yerköy Öğretmenevi'nde oluşturulan büroda 350 öğrencinin tercihlerine yardım edildiğini ifade etti. Tüm Türkiye'de 8-18 Temmuz ttarihleri arasında üniversite için tercihlerin yapıldığını anımsatan Yavuz, bu döneminin başlamasıyla birlikte Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri Sabriye Sarıca ve Mustafa Yılmaz'ın öğrencilere rehberlik yaptığını belirtti. Yavuz, şunları söyledi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonuyla 350 öğrenciye ücretsiz olarak rehberlik desteği sağlandı. Amacımız, öğrencilerimiz aldıkları puanlar doğrultusunda en doğru seçimi yapmaları hedefliyorduk ve bunu da başardığımıza inanıyorum. Öğrencilerimiz, rehber öğretmenler eşliğinde girebilecekleri okullar ve bölümler konusunda bilgiler alırken bunların yanı sıra, tercih danışmanlık hizmetinin verildiği uygulamayla daha sağlıklı bir biçimde tercih yaptırıldı. Umuyoruz ki öğrencilerimizin bilinçli tercihlerle geleceklerine yön vermelerine destek olunmuştur”dedi. Yerköy Öğretmenevi'nde oluşturulan tercih bürosunun gelecek yıllarda da hizmet vereceğini ifade eden Yavuz, Yozgat merkez ve Kırşehir'den de Yerköy'e tercih için gelen öğrencinin bulunduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: